Україна сильно ризикує із запропонованою податковою реформою – Жером Ваше

Читать на русском
Законопроект, зареєстрований парламентським комітетом з податкової та митної політики, «буде для України істотним ризиком, якого вона не може зазнавати в цей момент».

Законопроект, зареєстрований парламентським комітетом з податкової та митної політики, «буде для України істотним ризиком, якого вона не може зазнавати в цей момент».

Про це заявив в інтерв'ю «Укрінформу» представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше, передає «Слово і Діло».

«За нашою поточною оцінкою, законопроект, зареєстрований у парламенті минулого понеділка, призведе до скорочення податкових надходжень на 9-10% ВВП. Це гігантська сума. У міжнародному зіставленні вона майже безпрецедентна, якщо брати до уваги втрату надходжень протягом одного року. Важко уявити, як можна дозволити собі таку ціну без масштабних компенсаційних заходів у Бюджеті 2016 року», – сказав Жером Ваше.

З 2016 року запровадять єдину податкову звітністьМіністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що з 1 січня 2016 року буде запроваджена єдина податкова звітність.

Представник МВФ в Україні переконаний, що дебатам з податкової реформи повинні були передувати обговорення витратних пріоритетів і зміцнення податкового адміністрування. «Перш ніж обговорювати податкові ставки, потрібно чітко собі уявити, які витратні пріоритети, фінансовані зусиллями платників податків. Якщо усвідомлюється потреба знизити витрати, важливо обговорити, як цього досягти, протягом якого часу і хто понесе на собі тягар цих скорочень», - зазначив Ваше.

Нагадаємо, раніше представники Міжнародного валютного фонду заявляли, що призупинять програму фінансування України у разі реєстрації парламентським комітетом проекту податкової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: