Тимошенко переслідує пропагандистські цілі для підвищення рейтингу – експерт

Читать на русском
Михайло Павлівполітичний експерт

Відмова «Батьківщини» від голосування не несе в собі економічних інтересів. Це банальний популізм.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Павлів, аналізуючи інформацію про те, що «Батьківщина» поставила ультиматум коаліції, що не голосуватиме за інші закони доти, доки ВР не розгляне закон про ренту газу.

«Потрібно розуміти, що безпосередніх економічних інтересів ані у Тимошенко, ані в її соратників у зниженні ренти немає, тобто тут не варто шукати комерційного лобізму. Це банальний популізм, навіть якщо він і десь чимось обґрунтований. Це розрахунок на пропагандистські цілі та підвищення особистого й партійного рейтингу», – пояснює політолог.

«Нічого екстраординарного до грудня не відбудеться, поки не закінчиться імунітет Яценюка», – підкреслив експерт.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Але при цьому, як вважає Павлів, парламентські перевибори практично неминучі. Є якийсь консенсус у провладної групи, щоб відтягувати їх до літа-осені, але все ж ймовірність весняного варіанта вища.

«Яценюк зараз здійснює якісь спроби, щоб побачити світло в кінці тунелю або гарно піти. Він, скоріш за все, розуміє, що шансів втриматися у нього не так уже й багато», – уточнив він.

«Але коаліція недієздатна, і так чи інакше цей уряд піде. Питання лише в термінах, але це все ж таки близька перспектива», – резюмував Михайло Павлів.

Відзначимо, раніше Юлія Тимошенко пообіцяла, що фракція «Батьківщини» залишиться в коаліції, незважаючи на деякі проблеми у взаємодії з урядом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: