Після передвиборчого популізму влада може перейти до розслідувань справ Майдану – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

В Україні правоохоронна модель залишилась на пострадянському рівні, тому всі справи починають вирішуватися лише після завершення всіх політичних процесів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи інформацію про те, що Президент доручив ГПУ, СБУ та МВС відзвітувати про розслідування злочинів, вчинених проти учасників Революції Гідності.

«Наближається друга річниця Майдану – це першочергова причина. Пройшли вибори й запит суспільства посилюється. Всі політичні процеси практично завершилися, робиться певний тайм-аут на кілька років, більше виборів не буде, гонитви популізму, відповідно, також, тому, можливо, зараз дійсно почнеться процес переходу від популізму до реальних справ», – аналізує політолог.

Але слід розуміти, підкреслив експерт, що будь-які справи в нашій країні, тим більше кримінальні, пов'язані з політикою.

«В Україні немає структури, тим паче правоохоронної, яка не залежить від влади. Коаліція створюється, хтось хоче бачити себе міністром МВД, хтось ще кимось, але й ці політичні процеси зараз якраз не є актуальними, тому можливо, що зараз будуть якісь зрушення. Проблема лише в тому, що у нас пострадянська система. Вона не вміє працювати по-іншому», – розповів Голобуцький.

Зазначимо, що ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко ініціював створення міжнародної слідчої комісії з розслідування вбивств демонстрантів на Майдані, а пізніше пообіцяв притягнути до відповідальності суддів, які упродовж 2014 року покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: