Не минуло й 2 роки. Шокін тільки починає виконувати свою обіцянку по Євромайдану

Читать на русском
Генеральна прокуратура все ще проводить допит свідків розгону так званого «студентського Майдану», що вібувся в ніч проти 30 листопада 2013 року.

Генеральна прокуратура все ще проводить допит свідків розгону так званого «студентського Майдану», що вібувся в ніч проти 30 листопада 2013 року.

Зокрема, про виклик на допит з цьоого питання повідомив у своєму Facebook народний депутат та учасник Революції Гідності Єгор Соболєв, пише «Слово і Діло».

«Мене знову кличуть свідчити до Генпрокуратури. Повідомили, що йдеться про розгон студентського Майдану в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року. Не пройшло й 23 місяці. Я звісно піду і розповім слідству усе, що пам'ятаю. Але вчергове прошу парламентарів з «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» та «Батьківщини», які ще не підписалися за висловлення недовіри генеральному прокурору, припинити цей сумний цирк і забезпечити країні справжню роботу ключового органу слідства та обвинувачення», – заявив Соболєв.

Народний депутат підкреслив, що для розгляду питання про недовіру Віктору Шокіну залишилося зібрати всього 34 підписи парламентарів.

Своєю чергою, система народного контролю «Слово і Діло» нагадує, що зобов'язання довести до кінця майданівські справи стало одним із перших, про які заявив Шокін на посаді генерального прокурора України. Таку обіцянку учасникам Революції Гідності він дав 21 квітня цього року. Втім, враховуючи темпи роботи підконтрольного Шокіну відомства, схоже, що виконати її вдасться нескоро: з моменту початку роботи генпрокурора на чолі відомства минуло вже 8 місяців, а від розгону «студентського Майдану» – трохи менше 2 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: