МВС повернуло на роботу командира «Беркута», який брав участь у розгоні Майдану

Читать на русском
Радник міністра внутрішніх справ повідомив що командира роти «Беркута» Євгена Антонова повернули на роботу через участь в АТО.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко пояснив чому командира роти «Беркута» Євгена Антонова повернули на роботу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН.

«Проти нього насправді відкрито кримінальне провадження, він є фігурантом разом з кількома іншими своїми колегами. Ця справа стосується якраз подій на Майдані грудня-лютого минулого року», - повідомив Варченко.

Зараз, за його словами, він звільнений від своєї посади, але там є певна колізія.

«У травні він проходив службу в АТО, закон про очищення органів влади вийшов у вересні, і, відповідно, цей закон передбачає, що ті люди, які є учасниками АТО, вони вважаються такими, що пройшли люстрацію», - пояснив він.

Як заявив Варченко, Антонов відсторонений від виконання обов'язків керівника підрозділу. Рішення про його подальшу службу винесе суд.

Раніше суд постановив заарештувати екс-командира обласного батальйону міліції особливого призначення «Беркут» у справі про розгін мітингувальників 1 грудня 2013 біля Адміністрації Президента.

Тоді, під час акції біля стін АП відбулися сутички між провокаторами і «беркутівцями». Під час зіткнень постраждали і мирні учасники акції, і десятки журналістів.

Зазначимо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще торік пообіцяв, що винні у розстрілах мітингувальників бійці «Беркута» будуть покарані, а ті ті бійці «Беркута», які не брали участі у розстрілі мітингувальників, отримають посади в МВС після атестації.

Також, Аваков обіцяв що буде домагатися покарання для осіб, винних у розгоні демонстрації 30 листопада 2013, але так і не зміг виконати обіцяне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: