МВС і СБУ мають інформацію про підготовку терактів у найбільших містах України

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України володіють інформацією про підготовку терористичних актів із використанням вогнепальної зброї й вибухівки в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та інших містах України.

Міністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України володіють інформацією про підготовку терористичних актів із використанням вогнепальної зброї й вибухівки в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та інших містах України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

«За даними оперативних служб, в найближчі кілька днів нам доведеться пережити кілька спроб деструктивних антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в країні. МВС і СБУ мають інформацію про підготовку терористичних атак і провокацій з використанням вогнепальної бойової зброї та вибухових пристроїв у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та ряді інших міст країни», – зазначив Аваков, додавши, що відтепер, з урахуванням терористичних актів у Європі та збереженням окупаційної загрози в Україні, всі правоохоронні структури переведені на посилений режим роботи.

Міністр попросив українців з розумінням поставитись до тих заходів безпеки, які правоохоронні органи будуть вживати найближчим часом у публічних місцях, транспорті та на дорогах: вимог щодо зупинки автотранспорту, перевірок документів і автомобілів тощо. Також Аваков попросив громадян бути пильними та повідомляти міліцію про підозрілі предмети чи осіб.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що на держкордоні залишиться тільки 2 служби з 9Сказано 20 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Окремо звертаюся до політичних сил, громадських організацій, які, реалізуючи своє конституційне право, планують проводити в найближчі дні масові акції, мітинги та заходи. Національна поліція України та Національна гвардія України готові забезпечити правопорядок і безпеку на цих акціях за умови дотримання з боку організаторів та усіма учасниками норм безпеки – у тісній співпраці з правоохоронцями. Ми не будемо і не хочемо обмежувати ваші конституційні права на протест і політичну позицію, але ми хочемо забезпечити вашу безпеку і безпеку інших громадян», – наголосив очільник МВС.

Нагадаємо, 13 листопада у столиці Франції, Парижі, відбувся ряд терористичних атак, в результаті яких загинули 129 людей і понад 350 отримали поранення. Подія викликала світовий резонанс та реакцію лідерів усіх держав світу. Петро Порошенко також провів екстрену нараду з силовиками, в ході якої було ухвалене рішення про посилений режим охорони публічних місць, громадського транспорту та кордонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: