Розвідка попереджає: на донецькому напрямку можлива нова ескалація конфлікту

Читать на русском
Найближчим часом на донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції можливі нові збройні провокації проти українських військових.

Найближчим часом на донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції можливі нові збройні провокації проти українських військових.

Такі дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України наводить «Ліга. Новини», пише «Слово і Діло».

Зокрема, на можливу ескалацію конфлікту в цьому районі вказує нарощування інтенсивності тренувань і бойової підготовки терористів у так званому «1-му армійському корпусі», а також посилення угруповання бойовиків, розгорнутого вздовж лінії зіткнення, в тому числі за рахунок важкого озброєння.

«Ситуація в зоні проведення АТО загострилася. Протягом доби противник скоїв 19 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, з них 17 – у районах Авдіївки, Опитного, Пісків (донецький напрямок) і два – в районі Щастя (новоайдарський напрямок)», – йдеться в повідомленні ГУР.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла домагатися переоснащення Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТОСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також розвідники констатують, що супротивник ховає свою військову техніку в заборонених Мінськими домовленостями районах на сєвєродонецькому, слов'янському та волноваському напрямках. Крім того, бойовики на цих напрямках активно перегруповуються, доукомлектовують угруповання озброєнням і технікою.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що якщо терористи не припинять збройні провокації, то українська сторона поверне відведену раніше техніку назад на передову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: