Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк обіцяє, що на держкордоні залишиться тільки 2 служби з 9

20 серпня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що на державному кордоні залишиться тільки 2 служби з 9, а саме Державна прикордонна та Державна фіскальна служби (відео 0:36).
Не виконано
Сказано 20 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://seo-top-news.com.ua/jatsenjuk-na-derjkordoni-zalishitsja-tilki-2-slujbi-z-9-ti-123412/
  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1777-12
  • http://ru.slovoidilo.ua/2016/04/14/novost/politika/rada-uvolila-yacenyuka-i-naznachila-grojsmana-novym-premer-ministrom
  • https://tsn.ua/ukrayina/v-ukrayini-prikordonniki-posilyuyut-zahodi-bezpeki-cherez-teroristichnu-zagrozu-617225.html

Результат

Станом на 24 березня 2016 року українські прикордонники вживають додаткові заходи безпеки у зв'язку з підвищенням рівня терористичної загрози. Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що у пунктах пропуску через державний кордон проводяться поглиблені перевірки іноземців, які прибувають з країн терористичного ризику. Також прикордонники ініціювали проведення міжвідомчих нарад з представниками інших правоохоронних структур і контрольних органів для уточнення взаємодії у разі виникнення нестандартних ситуацій на державному кордоні.

Станом на 14 квітня 2016 року ЗУ «Про державний кордон України» чинний. Згідно 11 статті ЗУ «Про державний кордон України», Особи, транспортні засоби, вантажі та інше майно, що перетинають державний кордон України, підлягають прикордонному і митному контролю. У відповідних випадках здійснюється також санітарно-карантинний, ветеринарний і фітосанітарний контроль, контроль за вивезенням з території України культурних цінностей та інший контроль. Контроль організується і здійснюється у встановленому актами законодавства України порядку.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України підтримала постанову №4423 про звільнення Арсенія Яценюка з посади голови Кабінету міністрів і призначила на цю посаду Володимира Гройсмана. «За» проголосували 257 народних депутатів. Цією ж постановою Рада також визнала постанову про незадовільну роботу уряду Яценюка від 16 лютого такою, що втратила чинність.