Теракти у Франції: розвідка США підозрює «Аль-Каїду»

Читать на русском
Розвідка США зробила перші припущення відносно терактів у Франції та причетності до них терористичних організацій.

Вночі у Парижі в результаті серії вибухів і стрілянини загинули десятки людей. За словами американського чиновника з центру по боротьбі з тероризмом, рівень координації дій при здійсненні терактів більше схожий на «Аль-Каїду».

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Лівий берег.

«Ще надто рано говорити чи це була «Аль-Каїда», ІД, або ще щось, але напевно це було якесь сунітське угруповання», - сказав він.

Рівень складності атаки в Парижі не схожий на роботу ІД. Рівень координації скоріше вказує на Аль-Каїду, вважає чиновник.

Як повідомляє LeFigaro сумарна кількість жертв терактів досягла 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агентства, близько сотні людей знайдені загиблими в концертному залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи.

Нагадаємо, що вибухи і стрілянина пролунали в семи різних місцях центральної частини Парижа.

Президент Франції Франсуа Олланд оголосив про введення надзвичайного стану і закриття французьких кордонів після серії нападів в Парижі і вибухів на стадіоні Стад де Франс.

Президент Петро Порошенко та прем’єр Арсеній Яценюк вже висловили співчуття та підтримку народу Франції у зв’язку із серією терактів у Парижі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: