Для Росії настав час піти з Донбасу – представник США в ОБСЄ

Читать на русском
Постійний представник США при ОБСЄ заявив, що для РФ час на Донбасі сплив, та розповів, які наслідки будуть у разі невиконання Мінських домовленостей.

Постійний представник США при ОБСЄ, посол Даніель Байєр закликав підтримати пропозицію української сторони та провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «Укрінформ».

«Оскільки ми підійшли до кінця 2015 року – терміну, встановленого Мінським пакетом заходів, ми потребуємо прогресу зараз більше, ніж будь-коли», – констатував він.

На його думку, саме зараз прийшов час для Росії та підтримуваних нею сепаратистів безпосередньо взяти на себе зобов'язання за пропозиціями України про проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей – у повній відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів.

Крім того, дипломат наголосив на обов'язковому забезпеченні вільної участі у виборах українських політичних партій, громадянського суспільства, ЗМІ, а також спостерігачів ОБСЄ.

Чому виборів у Маріуполі цього року не буде? ЕкспертПолітолог пояснив, чому вибори в Маріуполі не відбудуться 15 листопада, як планують народні депутати.

«Якщо цього не буде зроблено, це буде невиконання Мінських домовленостей, з якими безпосередньо пов'язані санкції проти Росії. Росія зобов'язана усунути перешкоди для роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою реалізації домовленостей та здійснення контролю над їх виконанням», – вважає дипломат.

Як відомо, після двох тижнів дискусій, викликаних зривом місцевих виборів, у двох містах Донецької області – Маріуполі та Красноармійську – вибори були призначені на 29 листопада. Проте, як розповів «Слову і Ділу» політичний експерт Антон Круть, виборів у Маріуполі цього року не буде все одно, тому що торги за місця в міській раді між «Опоблоком» і Президентом ще не завершені.

Відзначимо, як заявив раніше глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, вибори в Маріуполі не відбулися з вини ЦВК і особисто її глави Михайла Охендовського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: