Експерт: місцеві вибори – перша серія, за якою послідують дострокові парламентські вибори

Читать на русском
Петро Порошенко
Юрій Луценко

«УКРОП» в публічному плані виглядав найгострішим критиком влади.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи затримання Корбана, розгляд справи в Чернігові, а також хвилю викликів на допити низки інших чиновників.

«Звинувачення Корбану пред'явили за трьома статтями, але ми розуміємо, що надалі все може розкручуватися й додатково будуть чіплятися і за інше, тому вибір впав на Чернігів. Але питання в іншому. Місцеві вибори фактично закінчилися й зараз іде двофазовий політичний процес. Місцеві вибори – це, умовно кажучи, перша серія, за якою послідують дострокові парламентські вибори», – розповідає політконсультант.

На його думку, зараз рейтинг «БПП» як правлячої партії просів. Однією з головних претензій залишається боротьба з корупцією та олігархами.

Справа Корбана: чергове протистояння еліт чи гра на зачищення політичного поля?Оцінити політичні ризики затримання голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана занадто важко. Версії такого кроку можуть мати різний підтекст.

«Виходячи з тих результатів, політична група «УКРОП» виглядала найбільш небезпечною в публічному плані. Другий момент – ті аванси, які видавалися цій політпартії, були виправдані.

«Умовно кажучи, Банкова почала дострокову виборчу кампанію до парламенту, стала грати білими в певному сенсі, й ось дебют був розіграний», – пояснює експерт.

Щодо затримань, то, як вважає Волгов, кого хотіли, того й затримали, а кого хотіли попередити свого часу, ті успішно полетіли з країни. Мосійчука хотіли затримати – затримали, Клюєва – не дуже хотіли, тому й не заарештували.

«Зараз той факт, що Філатов заговорив про затримання Вілкула можна розцінювати, як певну гру на нервах», – аналізує Волгов.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 8 вересня 2015 року пообіцяв, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатися.

Також, народний депутат України Юрій Луценко запевнив, що, незважаючи на розкол у коаліції, Верховна Рада VIII скликання продовжить працювати на Україну.

Переглянути всі обіцянки Президента України можна тут. Обіцянки його колег доступні за наступним посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: