Обіцянка зібрати підписи для очищення судової влади виявилася надто складною для Ємця

Читать на русском
Депутат фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Леонід Ємець за 3 місяці так і не спромігся зібрати підписи колег-народних депутатів щодо внесення змін до Конституції для очищення судової влади в Україні.
Фото: "ЦЕНЗОР.НЕТ"

Депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Леонід Ємець за 3 місяці так і не спромігся зібрати підписи колег-народних депутатів щодо внесення змін до Конституції для очищення судової влади в Україні.

Такого висновку дійшли експерти системи народного контролю «Слово і Діло», перевіряючи стан виконання обіцянок політика.

Зокрема, ще 10 липня народний депутат заявив, що почне збір підписів за звільнення всіх чинних суддів, щоб пізніше призначити заново тих, хто пройде перевірку.

21 жовтня Кабінет міністрів схвалив ключові напрямки концепції змін до Конституції, зокрема в частині очищення судової влади. Тим часом в Адміністрації Президента розробили свою відповідну концепцію, яка вже навіть встигла отримати позитивний відгук Венеціанської комісії. 30 жовтня парламент проголосував проект змін до Конституції в частині правосуддя. А 1 листопада Ємець заявив, що Рада ухвалила не той варіант змін, який був погоджений з ВК, але збору підписів за свою пропозицію так і не провів.

Імовірно, це пов'язано із заявою Президента Петра Порошенка про те, що тотальне звільнення всіх суддів, яке також було запропоноване Кабміном, не відповідає нормам міжнародного права.

Які ще обіцянки не зміг виконати народний депутат Ємець – дивіться в його профілі. Ознайомитися з рейтингом відповідальності його колег по парламенту можна на нашому сайті в розділі «Обіцянки політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: