Козаченко розповіла, коли почнеться люстрація суддів

Читать на русском
Глава люстраційного департаменту Мін’юсту сподівається, що найближчим часом відбудеться люстрація суддів, щодо яких ВРЮ вже прийняла рішення про порушення ними присяги під час Євромайдану.
Тетяна Козаченко

Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко сподівається, що найближчим часом відбудеться люстрація суддів, щодо яких Вища рада юстиції вже прийняла рішення про порушення ними присяги під час Євромайдану.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Для цього ВРЮ повинна звернутися у Верховну Раду з пропозицією звільнити цих суддів, і вже від її оперативності буде залежати час початку люстрації», – пояснила Козаченко.

Чиста влада: підсумки люстраційного рокуЧого вдалося досягти за рік і чи має шанс українська влада стати чистішою, «Слову і Ділу» розповіла начальник люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

Вона повідомила, що заміна суддівського корпусу повинна бути поступовою, як це відбувається з патрульної поліцією. На зауваження журналіста, що, мовляв, поліцейського можна підготувати за три місяці, а суддю – набагато довше, Козаченко відповіла: «Це маніпуляція. У нас в країні 9 тисяч суддів. А знаєте, скільки юристів випускається щороку? 12 тисяч».

Директор люстраційного департаменту Мін’юсту також назвала міфом інформацію про нестачу кадрів для повної заміни суддів. «Коли набирали патрульну поліцію, також казали, що туди ніхто не піде, а зараз на одну посаду поліцейського в Полтаві претендує 20 осіб. Серед них люди з вищою освітою, іноді навіть з двома або з кандидатською дисертацією», – відзначила Козаченко.

Нагадаємо, раніше Козаченко заявляла, що суддів потрібно поступово звільняти для того, щоб після проходження прозорої комісії за участю міжнародних експертів призначити нових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: