Порошенку не сподобалась ідея уряду розігнати всіх суддів і набрати нових

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко не схвалює пропозиції Кабінету міністрів України щодо змін до підготованого Конституційною комісією проекту судової реформи.
Фото: TCH.ua

Президент України Петро Порошенко не схвалює пропозиції Кабінету міністрів України щодо змін до підготованого Конституційною комісією проекту судової реформи.

Такий висновок можна зробити із заяви Порошенка на брифінгу в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Зокрема, запропонований Конституційною комісією варіант Президент назвав «швидким та ефективним оновленням судової влади». При цьому він нагадав, що у складі комісії до розробки проекту реформи були залучені також представники Кабінету міністрів, які могли вносити свої пропозиції в процесі створення документу.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вища рада юстиції за два тижні позбавить посад 300 суддівСказано 26 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому Порошенко нагадав, що проект реформи попередньо був відправлений на розгляд Венеціанської комісії, де повинен отримати схвальний вердикт. «Дуже сподіваюся, що цей висновок буде позитивним», – зазначив Президент.

Нагадаємо, пропозиції Кабінету міністрів щодо змін у проекті судової реформи в середу були направлені на розгляд Конституційної комісії й парламенту. Вони, зокрема, стосувалися й порядку очищення судового корпусу шляхом звільнення всіх суддів і призначення на кожну вакантну посаду виключно за прозорим конкурсом. В уряді сподіваються, що їхні напрацювання все ж таки будуть враховані при розробці фінального варіанту змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: