Перші результати блокади: Порошенко скасує вільну економічну зону в Криму

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко дав вказівку щодо скасування закону про вільну економічну зону Криму.

Президент України Петро Порошенко дав вказівку щодо скасування закону про вільну економічну зону Криму.

Про це повідомив народний депутат і один з лідерів кримських татар Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Чубарова, звернення Президента щодо скасування закону надійде до Верховної Ради в найближчий сесійний тиждень.

«Президент дав вказівку, щоб найближчим часом – я думаю, що в найближчий тиждень засідань, був внесений закон про скасування Закону України «Про вільну економічну зону Крим». І таким чином, все це перейде у правову частину поля», – заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Додамо, що скасування вільної економічної зони в Криму було однією з вимог ініціаторів товарної блокади півострова.

Крім того, за словами Чубарова, наступним пунктом, якого вимагатимуть від керівництва держави кримські татари, буде затвердження на законодавчому рівні енергетичної блокади.

«Потім доберемося й до ухвалення законів чи інших нормативних актів щодо постачання електроенергії до Криму. Ми маємо це все зробити не пізніше жовтня», – додав народний депутат.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», узаконити питання блокади автономної республіки запропонував інший народний депутат – Антон Геращенко. Пізніше його підтримав губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі, зазначивши, що монополія на застосування сили має залишатися в руках держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: