Скандальному нардепу від «Народного фронту» загрожує 5 років в'язниці

Читать на русском
Генеральна прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Генеральна прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти найближчого соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Лист з відповіддю спікера швейцарської прокуратури оприлюднив у своєму блозі на «Українській правді» нардеп від «БПП» Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

У тексті листа сказано, що Генеральна прокуратура Швейцарії веде кримінальне розслідування проти Миколи Мартиненка, починаючи з 2013 року. Його підозрюють у хабарництві та відмиванні коштів.

«Справа Мартиненка» або Зростаюча загроза олігархічних війнСправа бенефіціара «Народного фронту» і голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Миколи Мартиненка загрожує обернутися новим етапом боротьби олігархічних груп і як наслідок – виходом «НФ» з коаліції.

«У зв'язку з цим Офіс генерального прокурора Швейцарії направив запит про надання двосторонньої правової допомоги українській владі. Ми можемо повідомити вам, що українська влада були проінформована про відповідні обставини, а також українській владі були надані копії найбільш важливих доказів у справі», – повідомила речник прокуратури Швейцарії.

«Багато місяців Мартиненко бреше українським громадянам, стверджуючи, що проти нього немає жодної кримінальної справи. Відсьогодні ми можемо казати з посиланням на офіційного речника прокуратури Швейцарії, що один з найвпливовіших українських політиків перебуває під слідством за кордоном», – прокоментував дану інформацію Лещенко.

Він також додав, що, згідно з Кримінальним кодексом України, Мартиненку може загрожувати до п'яти років тюремного ув'язнення.

У зв'язку з офіційним підтвердженням порушення провадження проти нардепа «НФ» у Швейцарії Лещенко закликав негайно відсторонити Мартиненка від виконання обов'язків голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, а також на підставі матеріалів швейцарських правоохоронних органів порушити щодо скандального політика кримінальне провадження і в Україні.

«Відсутність реагування з боку генпрокурора Віктора Шокіна протягом найближчих 10 днів буде для мене підставою поставити підпис під проектом постанови про його звільнення з посади генерального прокурора», – резюмував Лещенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: