Падіння українського ВВП у 2015 році перевершило прогнози ЄБРР

Читать на русском
Темпи падіння обсягів виробництва в Україні в 2015 році, за підрахунками Європейського банку реконструкції та розвитку, складуть 11,5%.

Темпи падіння обсягів виробництва в Україні в 2015 році, за підрахунками Європейського банку реконструкції та розвитку, складуть 11,5%.

Цей показник виявився на 2,5% гіршим, ніж ЄБРР прогнозував до цього, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, у червні спеціалісти Європейського банку реконструкції та розвитку прогнозували, що падіння ВВП за підсумком року складе 9%, однак уже в листопаді змушені були скоригувати свою економічну оцінку.

Втім, на їхню думку, країна вже пройшла найбільш критичний момент і відтепер слід очікувати поступової стабілізації ситуації.

Гонтарева прогнозує у 2015 році інфляцію менше 10%Сказано 8 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Економіка досягла дна у середині 2015 року, і є надія, що обсяги виробництва стабілізуються в другій половині року в умовах місцевих і регіональних ризиків, які залишаються суттєвими», – зазначили аналітики ЄБРР.

Нагадаємо, днями міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус розповів, що за підсумками 2015 року ВВП України складе всього 85 млрд дол. США. Також він прогнозував зростання цього економічного показника до 500 млрд дол. у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: