Німеччина допоможе Україні в галузі економічного та гуманітарного розвитку

Читать на русском
Уряди України та Німеччини підписали підписали протокол переговорів про співробітництво в галузі розвитку.

Уряди України та Німеччини підписали підписали протокол переговорів про співпрацю в галузі розвитку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус та директор департаменту двостороннього співробітництва федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Андреас Гіс зробили ще один крок щодо співпраці між країнами. Між урядами двох країн був підписаний протокол про співпрацю в галузі розвитку.

Україна і Німеччина підписали угоду про створення торгово-промислової палатиПередбачається, що штаб-квартира українсько-німецької торгово-промислової палати розташовуватиметься в Києві.

«Я хочу наголосити на тому, що сьогодні можна говорити про економічну та гуманітарну солідарність між Україною та Німеччиною. Ми хочемо, щоб пакет Мінських домовленостей був доведений до реалізації», – заявив Андреас Гіс.

За його словами, допомога Німеччини Україні буде втілена більш ніж у двох десятках програм. Своєю чергою, Абромавичус заявив, що МЕРТ сприятиме швидкому отриманню грошей, а також оперативному покращенню соціальної сфери у всіх регіонах України.

Крім того, голова МЕРТ повідомив, що у 2016 році Україна отримає від Німеччини близько 650 млн євро на декілька проектів. Також, за його словами, країна отримає 500 млн євро, з яких 300 млн євро спрямують на відбудову зруйнованої інфраструктури на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: