«Нафтогаз» вирішив самотужки судитися з Росією щодо Криму

Читать на русском
НАК «Нафтогаз України» готує окремий позов до міжнародного арбітражного суду з вимогою компенсувати втрату своїх активів в Автономній республіці Крим.

НАК «Нафтогаз України» готує окремий позов до міжнародного арбітражного суду з вимогою компенсувати втрату своїх активів у Автономній Республіці Крим.

Про це журналістам повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК».

При цьому, захищати інтереси «Нафтогазу» в суді Коболєв пропонує американській компанії, що спеціалізується на арбітражних протистояннях. Голова НАК також наголосив, що цей судовий позов буде незалежним від того, який подало до Європейського суду з прав людини Міністерство юстиції.

На Держслужбу у справах Криму подали до суду за бездіяльність3 листопада Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи про бездіяльність Державної служби у справах Криму та уповноваженого у справах республіки Аслана Омера Киримли.

«У нас є пропозиція, яку ми хочемо представити Кабміну. Це компанія з оригінальним походженням із США, що спеціалізується на арбітражних спорах. Мін'юст іде шляхом ЄСПЛ, а ми розглядаємо дещо іншу альтернативну тактику, яка дозволить нам як компанії піти до суду», – зазначив Коболєв.

Він пояснив, що позов Мін'юсту стосується більш широкої сфери правопорушень, «Нафтогаз» же судитиметься виключно за свої активи.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України подало до Європейського суду з прав людини позов проти Російської Федерації, в якому оцінило збитки від анексії Криму та війни на Донбасі щонайменше в 1 трильйон доларів США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: