На Держслужбу у справах Криму подали до суду за бездіяльність

Читать на русском
3 листопада Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи про бездіяльність Державної служби у справах Криму та уповноваженого у справах республіки Аслана Омера Киримли.

3 листопада Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи про бездіяльність Державної служби у справах Криму та уповноваженого у справах республіки Аслана Омера Киримли.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії» й опублікований на сайті суду список позовів, запланованих до розгляду сьогодні.

Зокрема, за даними суду, автором позову є Дмитро Незвісський, відповідачами – Кабінет міністрів України та колишній голова Державної служби України з питань Автономної республіки Крим, а нині – уповноважений у справах півострова Аслан Омер Киримли.

Водночас колишній кримський міністр курортів і туризму Олександр Лієв зазначив, що це – спроба громадських активістів вплинути на Держслужбу з питань республіки правовими методами.

«Ці органи сьогодні не виконують своїх обов'язків, вони взагалі нічого не роблять, у них штат навіть не набраний... Несила більше терпіти, вже півтора року анексії, а у нас досі немає ані програми, як ми будемо повертати Крим, ані питання кримчан не вирішені», – констатував Лієв.

Валерій ДубільНародний депутат України
Дубіль пообіцяв змусити Росію компенсувати збитки від окупації АР КримСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами екс-чиновника, Киримли не впорався з жодним із поставлених завдань: обіймаючи посаду голови Державної служби, він навіть не подав на затвердження уряду положення про цю службу.

«Він (Киримли – Ред.) обіймав посаду і, згідно з постановою Кабінету міністрів, у визначений термін мав подати на затвердження положення про цю службу. Але положення так і не затверджене. Ми зверталися до Кабінету міністрів, там нам не відповіли. Є різна інформація про те, що він так і не подав цей документ, інші говорять про те, що він подав, але Кабмін не затвердив. Але в кожному разі тут явний факт саботажу», – поскаржився Лієв.

Новий керівник Держслужби Наріман Устаєв стверджує, що про зазначений позов нічого не знає.

Нагадаємо, посада уповноваженого у справах Криму була запроваджена Кабінетом міністрів 19 серпня 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: