«Влада» Криму «націоналізувала» об’єктів на 1 трильйон доларів

Читать на русском

«Керівництво» автономної республіки Крим за весь час окупації півострова Росією перевело у «державну власність» обєктів інфраструктури та підприємництва на суму близько 1 трильйона доларів США.

Про це у своєму звіті «Порушення прав людини в окупованому РФ Криму» заявив експерт Олександр Клименко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

За даними дослідника, протягом майже року окупації на півострові експропрійовано близько 3 сотень об’єктів приватної власності, при чому йдеться не про дрібні торгівельні точки, а про середній та великий бізнес.

«На сьогодні є інформація, що в Криму експропрійовано 270 об'єктів приватної власності, а також у самому Севастополі – ще понад 30», – відзначив Клименко.

Експерт додав, що до цього переліку увійшло, наприклад «майно всіх мобільних операторів, хлібокомбінати, енергетичні компанії, які поставляли різні види енергії до регіонів Криму, всі автовокзали на півострові, Севастопольський морський завод» тощо.

Оцінна вартість вилученого майна – близько 1 трильйона доларів США, заявляє Клименко.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна буде вводити санкції проти всіх російських компаній, які привласнили українське майно в Криму.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: