Другий тур мерських виборів в Ужгороді затьмарить протистояння Москаля з Пацканом – експерт

Читать на русском
Геннадій Москаль

Більш цікавим буде не другий тур в Ужгороді, а кулуарне протистояння всередині «Солідарності».

Таку думку висловив у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» голова закарпатського осередку КВУ Дмитро Тужанський, передає «Слово і Діло».

«Наразі з юридичної точки зору 2-й тур виборів мера в Ужгороді має відбутися без будь-яких заминок, хоча й офіційні результати 1-го досі не оприлюднені. Водночас є дуже велика політична складова після 25 жовтня, коли внутрішній конфлікт між лідерами «Солідарності» вийшов у публічну площину із звинуваченнями у зраді та політичній корупції», – розповідає Тужанський.

За його словами, на це накладається громадське обурення спотворенням вибору в зв’язку з підкупом, який є очевидним, але довести його ніхто не може.

«Відтак, наразі політичні еліти Ужгорода та Закарпаття захоплено спостерігають, чим завершиться двобій між Геннадієм Москалем та Валерієм Пацканом, а точніше, на кого саме зробить ставку Київ. З іншого боку, громадськість намагається вплинути на процес виборів, вимагаючи перевиборів в Ужгороді, але для цього потрібні юридичні підстави, а їх поки немає. Доказів про масовий підкуп виборців в Ужгороді ніхто досі не надав. Якщо так буде й надалі, то другий тур відбудеться у відповідні терміни. У ньому зійдуться 2 антимайданівця – Сергій Ратушняк та Богдан Андріїв. Прогнозую, що на цих виборах буде вкрай низька явка і 2-й тур буде малоцікавим для ужгородців. Значно більш інтригуючим буде якраз кулуарне протистояння всередині «Солідарності» та його розв’язка», – проаналізував Дмитро Тужанський.

Нагадаємо, ще на початку жовтня Геннадій Москаль пообіцяв організувати виїзд оперативних груп на місце підкупу виборців на місцевих виборах.

Переглянути всі обіцянки голови Закарпатської ОДА можна тут.

Відзначимо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: