Кримськотатарський уряд у вигнанні готуватиме Крим до життя в умовах деокупації – Іслямов

Читать на русском
Стратегічним завданням Меджлісу є легалізація українською владою кримськотатарського уряду у вигнанні.

Одним із стратегічних завдань Меджлісу є легалізація українською владою кримськотатарського уряду у вигнанні.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» повідомив власник кримськотатарського телеканалу ATR і один з ініціаторів блокади Криму Ленур Іслямов, передає «Слово і Діло».

За його словами, цей уряд у вигнанні готуватиме півострів Крим до життя в умовах деокупації. «Ми повинні спонукати до цього владу, тим більше, що де-факто ми вже над цим працюємо. Залишається вирішити питання де-юре», – наголосив Іслямов.

Також він заявив, що уряд у вигнанні працює в Херсонській області й планує встановлювати юридичні намети для жителів Криму.

«Комусь в Криму потрібно оформити нерухомість, комусь отримати паспорт, свідоцтво про народження або інший документ. Виникають тисячі запитань в рамках українського законодавства і не тільки. Куди людям з ними звертатися? Уряд у вигнанні готовий цим сьогодні займатися без тяганини та корупції», – заявив член Меджлісу.

Україна готує наступний етап економічної блокади КримуКабмін склав список продовольства і його кількість, яку можна буде провезти на окупований півострів.

Крім того, Ленур Іслямов повідомив, що українська влада в Херсоні дуже слабка. Як він стверджує, в регіоні продовжують слухати російське радіо, а молодь не бере участі у політичному житті. «Своєю акцією ми, як криголамом, пробиваємо через Херсонську область шлях для нової української спільноти і заявляємо всім: ми, українські патріоти, так звані татаро-бандерівці, тут є і будемо завжди», – заявив Іслямов.

Нагадаємо, що 20 вересня стартувала блокада Криму, яка була ініційована кримськими татарами. Метою даної блокади є звільнення українських політв'язнів, припинення переслідування інакомислення в Криму та повернення права в'їзду в Крим лідерам кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: