МВФ готовий призупинити програму фінансування України – нардеп

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд призупинить програму у разі реєстрації парламентським комітетом проекту податкової реформи.

Міжнародний валютний фонд призупинить програму у разі реєстрації парламентським комітетом проекту податкової реформи.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на зустрічі з Жеромом Ваше, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Постійний представник Фонду в Україні прийшов із категоричною заявою і рекомендував не вносити в парламент на реєстрацію законопроект зі змінами до Податкового кодексу, інакше МВФ буде змушений зробити заяву, що концепція не узгоджується з ухваленими раніше рішеннями і програма буде припинена», – розповіла Южаніна.

Нагадаємо, комітет розробив свою версію податкової реформи, у той час як Мінфін досі не надав відповідний законопроект. Сьогодні члени комітету планували зареєструвати свій законопроект в парламенті, проте Ваше звинуватив депутатів у передвиборчому популізмі. Тому, як уточнює Южаніна, прийнято спільне рішення перенести оприлюднення документа на понеділок, після того, як пройдуть вибори. За підрахунками Мінфіну, комітетська реформа обійдеться Бюджету втратами обсягом понад 200 млрд грн. Депутати пропонують значне скорочення податкових ставок, переформатування податкових органів та автоматизацію процесів. Урядова версія, згідно презентації, пропонує встановити більшість ставок на рівні 20%. Ці зміни загрожують зниженням доходів Бюджету на 60 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: