Жебрівський хоче за містами Донецька закріпити країни Євросоюзу

Читать на русском
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації пропонує, щоб містами Донеччини опікувалися країни ЄС.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський запропонував главі представництва ЄС в Україні Яну Томбінському взяти шефство над містами Донецької обл. країнами ЄС.

Про це пише «Слово і Діло», з посилання на Facebook чиновника.

«Під час нещодавньої розмови в Маріуполі з главою представництва ЄС в України Яном Томбінським озвучив для втілення наступну ідею. Чому б не запропонувати країнам Європи взяти шефство над містами Донецької області?», - пише Жебрівський

За його думкою, Естонія могла б шефствувати над Красним Лиманом – та інвестувати в його відновлення. Німеччина взяла б собі Маріуполь - і відновлювала б його інфраструктуру. Франція могла б взяти Краматорськ. Жебрівський впевнений, що це дозволить ефективніше зосереджувати фінансову допомогу, а країнам-членам ЄС - краще контролювати використання коштів.

«А ще треба посилить культурно-просвітницькі зв’язки. Я вважаю, що в Краматорську взагалі можна якусь вулицю назвати Паризькою чи Французьким бульваром як подяку за такі речі», - розмірковує голова Донецької області.

За словами Жебрівського, пан Томбінський обіцяв подумати над цим.

Нагадаємо, вперше в історії Слов'янська 21 жовтня пройшли дебати кандидатів на посаду міського голови і депутатів міської ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: