Кабмін нарешті визначився, хто відповідатиме за відновлення Донбасу

Читать на русском

Кабінет міністрів України у п’ятницю на засіданні вирішив призначити Вадима Черниша головою агентства по відновленню Донбасу.

Кабінет міністрів України сьогодні, 26 червня, на засіданні призначив Вадима Черниша з головою Державного агентства з питань відновлення Донбасу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу відомства.

«Основним завданням керівника агентства є координація всіх міжнародних організацій, гуманітарних організацій, координація діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на території Донецької і Луганської областей», - заявив Зубко.

За словами Віце-прем’єр-міністра України, Вадим Черниш також вирішуватиме нагальні проблеми, пов'язаних із виконанням проектів по відновленню Донбасу.

У 2006-2007 роках Черниш очолював Кіровоградську обласну державну адміністрацію. Останнім часом був керівником неурядової організації «Центр з вивчення проблем безпеки та протидії відмиванню коштів».

Зазначимо, що взимку цього року віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко пообіцяв, що договір про надання Німеччиною 500 млн євро для відновлення Донбасу підпишуть у березні. Як відомо, йому вдалося дотримати слова.

На початку квітня Україна підписала з Німеччиною угоду про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 мільйонів євро. Кошти направлені на відбудову та модернізацію східної України, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, в квітні в Мінрегіоні презентували «План відновлення України», в якому говориться, що на відновлення регіонів України, які постраждали внаслідок бойових дій, потрібно 1,52 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: