Аваков розповів, як будуть реформувати «непримітну» експертну службу МВС

Читать на русском
Реформувати експертну службу МВС будуть шляхом утворення структурно відокремленої служби, яка буде підпорядковуватися Міністерству внутрішніх справ України, а не органу досудового слідства.

Реформувати експертну службу МВС будуть шляхом утворення структурно відокремленої служби, яка буде підпорядковуватися Міністерству внутрішніх справ України, а не органу досудового слідства (поліції).

Нова структура експертної служби почне працювати з 7 листопада, повідомив у себе в блозі на «Українській правді» глава МВС Арсен Аваков, інформує «Слово і Діло».

«Це дозволить позбутися традицій, успадкованих ще від радянської міліції, коли керівник слідчого блоку здійснював кураторство експертно-криміналістичними підрозділами, маючи адміністративні важелі впливу на судового експерта та його керівника», – пояснив суть змін міністр.

Він повідомив, що в результаті реформування органів внутрішніх справ слідчі підрозділи, що увійшли до складу центрального органу виконавчої влади – Національної поліції, та експертні підрозділи, що залишилися у складі Експертної служби під патронатом МВС, втратять організаційний зв'язок, їх службові взаємовідносини будуватимуться виключно у формі взаємодії.

«Після якісних перетворень штатної структури та підпорядкованості експертних підрозділів, черговим етапом реформування Експертної служби буде формування кадрів для роботи в оновленій службі», – обіцяє Аваков.

За його словами, оновлену Експертну служби також чекає матеріально-технічне зміцнення за рахунок придбання новітньої техніки та модернізації наявного технічного обладнання для впровадження нових методів досліджень і приведення у відповідність до вимог європейських стандартів.

«Прискорення процесу акредитації експертних лабораторій на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO-17025 є необхідною умовою визнання Експертної служби на міжнародній арені», – резюмував очільник МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: