Чубаров розповів, чому Україна не може повністю знеструмити Крим

Читать на русском
Якщо Україна припинить подачу електрики в окупований Крим, Росія піде на контрзаходи, наслідком яких можуть стати віялові відключення світла в регіонах.
Рефат Чубаров

Якщо Україна припинить подачу електрики в окупований Крим, Росія піде на контрзаходи, наслідком яких можуть стати віялові відключення світла в регіонах.

Про це в ефірі програми «Лівий берег» з Сонею Кошкіною» розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від фракції «БПП» Рефат Чубаров, пише «Слово і Діло».

«Може бути така ситуація, що для виживання потрібно буде ввести постійні віялові відключення. Частина областей буде в темряві, а частина – в цей час приходити до тями. І так буде багато місяців. Готове до цього українське суспільство чи не готове?», – зазначив Чубаров.

За його словами, у багатьох сферах з боку Росії є відповідні дії, наслідки яких для України будуть не менш шокуючими, ніж дії України по відношенню до окупантів.

Рішення про енергетичну блокаду Криму буде ухвалене до кінця жовтня – ДжемілєвПитання про енергетичну блокаду автономної республіки Крим буде вирішене вже до кінця поточного місяця.

Чубаров також розповів, що такої ж думки і Президент Петро Порошенко, у якого «дуже багато аргументів для того, щоб пояснити свою позицію», зокрема, чому в тій чи іншій сфері ним не прийняті рішення, яких чекає українське суспільство.

«Один з аргументів вже назвав – пов'язаний з роботою енергосистеми. Крім того, через відсутність взаємодії з Росією в нинішніх умовах можуть виникнути нові, в тому числі, екологічні або техногенно небезпечні ситуації. Наприклад, в атомній енергетиці», – сказав глава Меджлісу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: