Україна готує наступний етап економічної блокади Криму

Читать на русском
Кабмін склав список продовольства і його кількість, яку можна буде провезти на окупований півострів.

Кабінет міністрів України склав список продовольства і його кількість, яку можна буде провезти на окупований півострів.

Продукти дозволять перевозити тільки на легковому транспорті, вантажний транспорт пропускати через кордон не будуть, повідомив «Слову і Ділу» заступник начальника ГУ МВС України в Херсонській області Ілля Ківа.

«Протягом трьох діб ми вирішили проблему фур, які стояли на лінії зіткнення з противником. Ми зуміли переконати водіїв розвернутися у бік материка. З того моменту пройшло вже чотири доби і жодної машини не з'явилося», - заявив він.

Саакашвілі про блокаду Криму: монополію на використання сили повинна мати державаГубернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що товарна блокада Криму силами громадських активістів несе певні ризики безпеці.

«Домовлятися ніхто ні з ким не буде. Максимальний ультиматум щодо вантажів, які збираються або ж проходили на окуповану територію України. Це блокада», - додав Ківа.

Крім блокування автотранспорту, активісти також розробили план по блокуванню залізниці, який незабаром буде введений в дію. Це дозволить повністю заблокувати постачання продовольства на окупований півострів.

Ківа також розповів, що зараз ведуться розмови про припинення постачання електроенергії до Криму. За його словами, це буде наступним етапом загальної економічної блокади окупованих територій.

Нагадаємо, раніше Мустафа Джемілєв повідомляв, що Кабінет міністрів вже розробив перелік і кількість продуктів, які можна буде купувати і завозити на територію тимчасово окупованого Криму.

Илья Кива: В Крым будут завозить продукты из спецсписка КабминаNewsOne

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: