Соболєв нагадає Антикорупційному комітету про нерухомість Насірова

Читать на русском
Антикорупційний комітет Верховної Ради контролює хід розслідування 200 кримінальних проваджень проти чиновників, які підозрюються в корупції.

Антикорупційний комітет Верховної Ради контролює хід розслідування 200 кримінальних проваджень проти чиновників, які підозрюються в корупції.

Про це повідомив на брифінгу народний депутат і голова комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, передає «Слово і Діло».

Він уточнив, що це чиновники, яких спіймали на хабарі як до Євромайдану, так і після нього.

Це не тільки кримінальні справи, які ведуть Генеральна прокуратура і МВС, а й ті, коли є заяви, але немає розслідування. Соболєв навів приклад Романа Насірова, який був звинувачений у кришуванні корупції на митниці та приховуванні квартири в Лондоні.

«Я вам гарантую, що всі звернення про корупцію високопосадовців наш парламентський комітет буде контролювати», – сказав депутат.

Єгор Соболєв заявив, що якщо чиновник не декларує своє майно, то він є злочинцем і повинен до двох років відсидіти у в'язниці зі спеціальною конфіскацією майна.

«Остання відповідь Антикорупційного комітету показала, що була розпочата перевірка першої незадекларованої квартири Насірова в Лондоні. Ми їм обов'язково нагадаємо, щоб і другу не забули перевірити, і будемо це контролювати», – заявив народний депутат.

Також у парламенті був ухвалений додатковий закон, який зобов'язує чиновників декларувати не лише своє майно. «Тепер в декларацію має вноситися не лише майно, записане на цю людину, а й майно, яке записане на інших людей, але чиновник фактично користується ним», - підсумував Соболєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: