Поки політики піаряться, жителі Бердянська вже третю добу сидять без газу

Читать на русском
У Бердянську, що в Запорізькій області, через неузгоджені ремонтні роботи на газопроводі вже 3 доби припинене постачання газу.

У Бердянську, що в Запорізькій області, через неузгоджені ремонтні роботи на газопроводі вже 3 доби припинене постачання газу.

При цьому, більшість місцевих політиків, високопосадовців та партій уже «знайшли винуватих», пише «Слово і Діло» з посиланням на місцеве інформагентство Pro.berdyansk.biz.

115-тисячне місто на півдні Запорізької області залишилося без газу після того, як 13 жовтня підприємство «Харківтрансгаз» почало ремонтні роботи на газовій магістралі, що постачає блакитне паливо в Бердянськ.

«У зв'язку з цим бердянці отримали попередження про те, що подача газу в місті 13 жовтня буде обмежена і їм необхідно обмежити його споживання. Газовики відключили від газопостачання підприємства міста, а для населення був сформований запас, якого через затримку при проведенні ремонтних робіт не вистачило: запаси газу виявилися вичерпані, а система заповітрена», – повідомили тоді в бердянській мерії.

Тепер, щоб відновити подачу палива населенню, газовикам потрібно обійти всі будинки й квартири, щоб переконатися, що газові крани перекриті. Скільки часу на це піде, комунальники сказати не беруться.

Тим часом у місті все активніше обговорюють імовірних винуватців цієї критичної ситуації. Зокрема, мер Бердянська Олексій Бакай, який і повинен був сповістити жителів міста про ремонтні роботи, стверджує, що це справа рук диверсантів. «Опозиційний блок», що також балотується до міської ради на майбутніх виборах, проводить у місті мітинги під гаслами повернення газопостачання до міста.

Нагадаємо, сьогодні голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що до кінця року Україна закачає до підземних сховищ більше газу, ніж у 2014 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: