У «Нафтогазі» збираються закачати до сховищ навіть більше газу, ніж торік

Читать на русском
Поновлення поставок російського газу в Україну дозволить НАК «Нафтогаз України» закачати до підземних сховища понад 17 млрд куб. м газу до кінця 2015 року.

Поновлення поставок російського газу в Україну дозволить НАК «Нафтогаз України» закачати до підземних сховищ понад 17 млрд куб. м газу до кінця 2015 року.

Про це під час засідання антикризового енергетичного штабу при Кабміні заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«За нашими розрахунками, до кінця місяця запаси газу в ПСГ перевищать 17 млрд куб. м, що буде більше, ніж минулого року... Це дає нам право на відносно комфортну перспективу проходження цього осінньо-зимового сезону», – запевнив Коболєв.

За словами голови НАК, на сьогодні в українських сховищах уже зберігається близько 16 млрд кубів газу. Компанія наразі займається поставками газу з Росії (на умовах передоплати) та Словаччини. Закачування блакитного палива реверсом з Угорщини та Польщі тепер здійснюють приватні компанії, наголосив Коболєв.

Втім, деякі експерти скептично ставляться до планів Міненерго, адже, на їхню думку, необхідний обсяг газу для проходження опалювального сезону в Україна складає 18-19 млрд куб. м.

Нагадаємо, 12 жовтня, після внесення передоплати «Нафтогазом України», російський «Газпром» відновив постачання газу в Україну. Ціна блакитного палива для нашої країни, відповідно до так званого зимового контракту, склала 227,36 дол. за тисячу куб. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: