Проти Януковича в Україні відкрито лише два кримінальних провадження

Читать на русском
Екс-президенту України, що зараз переховується в Ростові-на-Дону, висунули підозри тільки у 2 справах – щодо розстрілу Євромайдану та «Укртелекому».

Колишньому президенту України Віктору Януковичу, що переховується в Росії, українські правоохоронці висунули підозри лише у 2 справах – щодо розстрілу Євромайдану та «Укртелекому».

Про це розповів адвокат президента-втікача Віталій Сердюк на прес-конференції в четвер, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК».

«На сьогодні Янукович і захист у даній справі отримали тільки дві підозри. І отримали їх тільки в липні 2015 року. Це підозра у справах Майдану і це підозра у справі «Укртелекому». Жодних інших підозр щодо інших справ – як то Межигір'я, Сухолуччя, справа щодо створення злочинної організації, справа щодо законів 16 січня – ні захист, ні Янукович не отримували», – заявив адвокат.

«Сімейні» гроші: які кошти чиновників режиму Януковича Україна ще має шанс повернути?«Слово і Діло» зібрало усю відкриту інформацію щодо коштів так званої «Сім'ї», заарештованих на закордонних рахунках найбільш одіозних українських політиків.

При цьому, за його словами, справа «Укртелекому» – штучно сфабрикована, «щоб показати суспільству наявність Януковича в міжнародному розшуку».

«Чому я так кажу? Тому що це єдина справа, за якою Янукович був у цей розшук оголошений. Однак на момент, коли Генеральна прокуратура заявила про початок заочного засудження Януковича, Янукович у міжнародному розшуку вже не перебував», – пояснив Сердюк.

Крім того, Сердюк заявив, що невдовзі слідство отримає фактичну адресу проживання Януковича в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, 19 червня генеральний прокурор Віктор Шокін заявив про початок процедури заочного засудження Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: