У ГПУ законопроект про скасування застави корупціонерам назвали популізмом

Читать на русском
Законопроект щодо скасування застави під час розгляду справ корупціонерів, запропонований Президентом, не відповідає нормам Європейської конвенції про захист прав людини та практиці Європейського суду з прав людини.
Фото: Андрій Ломакін

Законопроект щодо скасування застави під час розгляду справ корупціонерів, запропонований Президентом, не відповідає нормам Європейської конвенції про захист прав людини та практиці Європейського суду з прав людини.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» заявив заступник генерального прокурора України Віталій Касько, інформує «Слово і Діло».

«Такий підхід прямо суперечитиме практиці Європейського суду з прав людини і, відповідно, Європейській конвенції про захист прав людини й основоположних свобод. Хіба бажання виглядати добре перед виборцями має переважати над європейськими цінностями, за які люди стояли на Майдані?», – зазначив Касько.

За словами чиновника ГПУ, правильніше було би внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу, включивши тяжкі й особливо тяжкі корупційні злочини до переліку тих, щодо яких судді мають право не застосовувати заставу.

Порошенко хоче, щоб ВР заборонила відпускати корупціонерів під заставу вже цього тижняПорошенко сподівається, що Верховна Рада ухвалить закон, що забороняє відпускати під заставу підозрюваних в корупції, вже цього пленарного тижня.

«Це питання можна вирішити у відповідності до європейських стандартів. Для цього потрібно внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу і включити, наприклад, тяжкі й особливо тяжкі корупційні злочини до переліку тих випадків, коли суддя має право не застосовувати заставу», – додав Касько, відповідаючи на запитання, яким чином можна запобігти втечі корупціонерів після сплати ними завдатку.

Додамо, що сьогодні відкрився конкурс на посаду керівника Антикорупційної прокуратури. Однак, як раніше зазначав екс-суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін, антикорупційний прокурор не буде цілком незалежним, оскільки підпорядковуватиметься генпрокурору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: