Яценюк: основна мета Путіна – це не Донбас

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що РФ не збирається змінювати свою стратегію по відношенню до України і до завершення війни ще дуже далеко.

Росія не бажає виконувати Мінські угоди і робить все, щоб затягнути процес і викупити час.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Чернівцях, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Основна мета Російської Федерації - повернення України в сферу впливу Росії - не змінилася», - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що жодна країна в Європі не має стільки викликів, скільки маємо ми.

«Україна воює з Російською Федерацією, яка є ядерною державою. І, на жаль, до завершення цієї війни дуже і дуже далеко. Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська, мінський процес - поки що процес, а не результат - не дають великої впевненості в тому, що завтра в Україні настане мир і російські війська відступлять», - сказав прем'єр-міністр.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що уряд не буде вести переговори з терористамиСказано 28 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Вважаю, що Росія не бажає виконувати Мінські угоди і робить все для того, щоб затягнути процес і викупити час. Основна мета Російської Федерації - це не Донецьк і Луганськ, а вся Україна і повернення України в сферу впливу Росії. Ця мета не змінилася», - підкреслив глава уряду.

Як відомо, 2 жовтня 2015 року лідери «нормандської четвірки» провели зустріч у Парижі.

Нагадаємо, що раніше Президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: