Саакашвілі порушує закон, відкрито агітуючи за Боровика – «Опора»

Читать на русском
Відкрита підтримка Міхеілом Саакашвілі кандидата в мери Одеси Саші Боровика носить ознаки порушення виборчого законодавства.

Відкрита підтримка Міхеілом Саакашвілі кандидата в мери Одеси Саші Боровика носить ознаки порушення виборчого законодавства.

Такого висновку дійшли в громадянській мережі «Опора», передає «Слово і Діло».

Зокрема, днями активісти зафіксували, як одеський губернатор у робочий час брав участь у зустрічі кандидата в мери Боровика з виборцями. Зустріч відбувалася в робочий час, у ході неї Саакашвілі відзначив менеджерські здібності представника «БПП».

Сам голова області на запитання, чому він фактично займається політичною агітацією протягом робочого дня, відповів, що цей час (після 12 години дня) робочим не вважається, оскільки напередодні він працював до 4 ранку. Натомість сам кандидат у мери міста – Боровик – зазначив, що, оскільки зустріч відбувалася під час обідньої перерви, то й ознак порушення закону вона не носить.

Відправляючи Сакварелідзе в Одесу, його хотіли позбутися – СаакашвіліПризначаючи Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області, в Генпрокуратурі сподівалися позбутися його.

Разом з тим, активісти нагадують, що відповідно до п. 3 ст. 60 закону «Про місцеві вибори», посадовцям і службовцям органів державної влади й місцевого самоврядування заборонено займатися політичною агітацією в робочий час.

Додамо, що використання службового становища під час виборів – не рідкість для українських чиновників, і в цьому сенсі напередодні місцевих виборів 25 жовтня вчинок Саакашвілі – далеко не найбільш кричущий. Так, днями про активне використання адміністративного ресурсу мером Харкова Геннадієм Кернесом заявили в Комітеті виборців України. За наявними в організації даними, представники мера та пов'язуваної з ним партії «Відродження» влаштовували в місті громадські заходи за підтримки мерії, а комунальники проводили ремонти, вдягнені у символіку партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: