Кернеса та «Відродження» в Харкові спіймали на використанні адмінресурсу

Читать на русском
Міський голова Харкова Геннадій Кернес, а також партія «Відродження» в ході підготовки до місцевих виборів активно використовують адміністративний ресурс.
Фото: glavnoe.ua

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, а також партія «Відродження» в ході підготовки до місцевих виборів активно використовують адміністративний ресурс.

Такого висновку дійшли в Комітеті виборців України, пише «Слово і Діло» з посиланням на місцевий портал «Об'єктив».

Використання адміністративних заходів фіксують у різних формах. Приміром, агітатори чинного мера використовують для проведення «роз'яснювальної роботи» збори трудових колективів бюджетних організацій.

«Зокрема, спостерігачі КВУ фіксують збори трудових колективів у бюджетних установах, на яких працівникам «рекомендують» підтримати кандидатуру Геннадія Кернеса», – йдеться у звіті організації.

Партія «Відродження», яку пов'язують із чинним мером, також не гребує старими перевіреними методами, як то організація роботи з прибирання чи покращення інфраструктури міста. Один із прикладів: проведення під прапорами «Відродження» суботника, заздалегідь проанонсованого на сайті міської ради Харкова. «КВУ розцінює розміщення інформації про захід на сайті міської ради та наявність партійної символіки на самому заході як застосування адміресурсу», – повідомляють активісти.

Також у Комітеті виборців стверджують, що в Харкові були зафіксовані ремонтні бригади, які представляли муніципальну владу та при цьому були одягнені в символіку «Відродження».

Також чинний мер активно використовує у своїй передвиборчій кампанії дітей, направляючи на них свою агітацію. «Проведення конкурсів дитячих малюнків з нагородами переможців під гаслами політичних партій, спортивні змагання для дітей, подарунки першокласникам у День знань – все це свідчить про те, що представники політичних партій намагаються вплинути на переваги виборців через спекуляції на майбутньому дітей», – зазначають у КВУ.

Нагадаємо, раніше в коментарі «Слову і Ділу» харківський журналіст Денис Наточій висловив думку про те, що рейтинг мера Харкова Геннадія Кернеса побудований на кількох вдалих іміджевих проектах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: