Особистий авторитет Саакашвілі не конвертується в підтримку Боровика – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Є сумніви в тому, що кандидатура Саші Боровика може стати справді конкурентною в Одесі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, керівник Центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи заяву Саакашвілі про те, що «БПП» висуне кандидатом в мери Одеси Сашу Боровика.

«Звичайно, для абсолютної достовірності ще потрібно почути підтвердження від «БПП». Але можна відразу сказати, що навряд чи Саша Боровик навіть за підтримки Саакашвілі стане фаворитом цих виборів», – зазначив експерт.

На його думку, ступінь популярності Саші Боровика не варто перебільшувати. Він не такий розкручений і відомий персонаж, а його популярність досить обмежена, до того ж має скандальний характер.

«У нього є свого роду експертна популярність, але коли люди голосують за мера, то вони голосують за людину, яка себе проявила в управлінській роботі, або запам'яталась успішною роботою на посаді мера. Є сумніви в тому, що кандидатура Саші Боровика стане конкурентною на цих виборах», – аналізує політолог.

Звичайно ж, у статусі кандидата від «БПП» і за підтримки Саакашвілі він може стати одним із фаворитів, але не переможцем.

«Одна справа, якби балотувався сам Саакашвілі, а інша – людина, яка набагато менш відома, зі скандальною репутацією. До того ж, не варто переоцінювати і ступінь популярності Саакашвілі. Є дані соціології, згідно з якими діяльність Саакашвілі підтримує третина виборців і стільки ж – оцінюють його критично», – розповів Фесенко.

«Саакашвілі має авторитет, але його особистий, і він не конвертується на підтримку якогось кандидата», – резюмував Володимир Фесенко.

Як відомо, Саша Боровик повернувся з еміграції в Україну, повинен був обійняти посаду першого заступника міністра економіки, однак не спрацювався керівництвом і пішов з міністерства. У червні Саша Боровик увійшов до команди Саакашвілі й став радником одеського губернатора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: