Успіхи та провали мера Одеси Труханова. Експерт

Читать на русском
Геннадій Труханов

Одними з головних негативних аспектів у оцінці діяльності Геннадія Труханова є вкрай низька якість роботи у сферах екології та охорони здоров'я, а також низькі темпи викорінення корупції в підвідомчих органах.

Таку думку в коментарі журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог Геннадій Чижов.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв розвивати одеську муніципальну програму "Безпечне місто"Сказано 12 грудня 2012 р.Статус обіцянки: Виконано

«В цілому, при низькому темпі реалізації власної передвиборчої програми меру Одеси вдалося налагодити роботу виконавчих органів міськради, підвищити рівень виконавчої дисципліни у співробітників виконкому, комунальних підприємств і в бюджетній сфері міста. Водночас є навіть певні досягнення, серед яких поступове й системне наведення ладу в сферах ЖКГ, благоустрою, дорожнього господарства, запуск нових міських програм «Безпечне місто», «Одеса туристична», вирішення проблем з недобудовами», - констатував Чижов.

Щодо того, що поки залишається нереалізованим, то тут, за словами експерта, в першу чергу слід відзначити те, що Труханову так і не вдалося досягти необхідного рівня публічності в роботі міського голови та виконавчих органів міськради.

«Також не вдалося ліквідувати монополію ЖКСів на ринку комунальних послуг, забезпечити доступність міських пляжів (безкоштовний прохід на пляжі й до моря), ліквідувати стихійну забудову узбережжя, істотно збільшити оновлення рухомого складу міського електротранспорту. Крім того, вкрай низькою є якість виконання обіцянок Труханова в таких сферах, як екологія та охорони здоров'я. Також низькими є темпи роботи з викорінення корупції в підвідомчих органах», – пояснив свою позицію експерт.

Водночас, незважаючи на все це, за словами Чижова, у Геннадія Труханова досить високий рейтинг. Хоча не слід забувати, що контркандидат Труханова Едуард Гурвіц також битиметься до кінця, впевнений фахівець.

Відзначимо, що система народного контролю «Слово і Діло» підготувала онлайн-спецпроект «ОБРАНІ», за допомогою якого тепер кожен може самостійно стежити за всіма подіями та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: