Добкін хоче назвати проспект у Харкові на честь загиблих бійців «Беркута»

Читать на русском
Нардеп від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін вважає, що в Харкові має з'явитися проспект на честь загиблих бійців «Беркута».

Народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Михайло Добкін, який за часів Майдану запекло підтримував «беркутівців», що жорстоко били активістів, вважає, що в Харкові має з'явитися проспект на честь загиблих бійців «Беркута».

При цьому Добкін пропонує перейменувати вулицю, яка йтиме паралельно з проспектом Небесної сотні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

Таким чином політик прокоментував недавню заяву голови Харківської області Ігоря Райніна про те, що в місті з'являться вулиці, названі на честь героїв Небесної сотні.

«Якщо ми створюємо проспект Небесної сотні, то паралельний проспект давайте назвемо ім'ям загиблих бійців «Беркута», які харків'янам набагато ближче до душі. Не тому що вони ненавидять загиблих молодих хлопців, серед яких було кілька харків'ян – за всіма сумують. Але для Харкова дуже актуально, бо симпатії наші були в той момент, та й сьогодні, на іншому боці», – заявив Добкін.

При цьому він зазначив, що дану пропозицію нинішнє українське суспільство ніколи однозначно не сприйме, «хоча харків'яни думають так само, як і я».

Нагадаємо, в березні 2014 року екс-голова Харківської ОДА Михайло Добкін був затриманий слідчим прокуратури за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність України. Дана підозра виникла після його заяв 12 лютого в Харкові, коли Добкін закликав до вчинення дій, спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації та створення Ново-Російського Союзу, розповіли в ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: