Кілька іміджевих проектів забезпечили Кернесу фальшивий образ мера-господарника – журналіст

Читать на русском
Геннадій Кернес

З точки зору менеджменту, Кернес демонструє крайню неефективність, проте з політичної точки зору – все навпаки.

Так у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» прокоментував підсумки роботи Харківського міського голови Геннадія Кернеса харківський журналіст Денис Надточий.

«Комунальні служби працюють незадовільно. Враховуючи, що тарифи зростають, не можна говорити не те що про розширення списку надаваних послуг, але про виконання тих, що вже задекларовані. Окрім того, має місце узурпація міської влади та величезні корупційні зловживання як з боку міського голови, так і майже в усіх сферах життя міста», – говорить журналіст.

Однак з політичної точки зору, за його словами, ситуація прямо протилежна.

«На жаль, Геннадію Адольфовичу вдалося створити імідж мера-господарника, який розвиває Харків та вболіває за його долю. Завдяки іміджевим проектам, таким, як парк Горького чи реконструкція площі Конституції, мер здобув широку електоральну підтримку харків’ян. А тому, незважаючи на масу проблем міста (погані дороги, нерозвинена інфраструктура, застарілі комунікації тощо), люди все одно готові голосувати за Кернеса, оскільки у Харкові йому вдалося домогтися того, що суспільна думка приблизно проявляється у фразі: «Всі крадуть, а Кернес хоча б щось робить», – відзначає Надточий.

Щодо інших кандидатів, то оскільки передвиборча кампанія ще не розпочата, за словами журналіста, поки зарано робити аналіз альтернативних кандидатів. Але декілька особливостей цього процесу все ж слід відзначити, констатує він.

Кернес побудував у Харкові чітку та закриту систему дерибану – експертУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» активіст поділився міркуваннями щодо місцевої виборчої кампанії в Харкові.

«Серед політиків, які заявляли про свої мерські амбіції, можна виділити кілька груп. Перша – це різні варіації Кернеса. Це стосується кандидатів, які тим чи іншим чином були близькі до «Партії регіонів». Такі кандидати, на мою думку, не є самостійними гравцями, а лише представляють інтереси Кернеса. Щодо кандидатур від демократичних сил (партії коаліції та представники громадськості), то спроби погодити єдиного кандидата на даний момент провалились, а окремо взяті кандидати, на жаль, не можуть скласти і уже, скоріш за все, не складуть реальної конкуренції чинному меру», – резюмував Надточий.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: