Експерт про масштабні навчання РФ: напад на Грузію в 2008 році розпочався з навчань на Кавказі

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Україна, як Ізраїль, має привчитися постійно перебувати в бойовій готовності.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, фахівець з політичної історії 20 століття, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію про те, що в Росії почалися наймасштабніші навчання цього року.

«Складно робити припущення, що Путін замислив. Однак попередній досвід свідчить, що напад на Грузію в 2008 році розпочався з навчань російських військ на Кавказі. Потім відбулася війна з Грузією. Тому масштабні навчання можуть непомітно перейти у збройний наступ», – розповідає експерт.

Напередодні засідання Генасамблеї ООН у РФ почали процес злиття ДНР та ЛНР – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що ДНР та ЛНР, судячи з усього, «зливають» до України, у зв'язку з заявою Пушиліна, який сподівається на швидке закінчення війни.

Тому, на його переконання, розслаблятися не треба. Маючи такого сусіда, слід постійно перебувати у стані бойової готовності. Ми мусимо, як Ізраїль, постійно жити в очікуванні нападу сусідів.

«Розмови про «злиття» – маскування, щоб приспати пильність України. Насправді, як казав Саакашвілі, Путін «сидітиме на Донбасі, як собака на сіні, доки цей собака не здохне». Він не відмовиться від Донбасу, для нього це зручне знаряддя впливу на Україну. Він піде з Донбасу тільки тоді, коли зможе змусити утримувати ДНР та ЛНР з Бюджету України, зберігши там всі інституції тероризму, й водночас керувати цими анклавами. Тобто лише за схемою «гроші ваші – влада наша» Путін піде звідти», – аналізує спеціаліст.

Крім того, той факт, що за спробу самовільної стрільби з артилерійської установки російськими військовими був розстріляний начальник одного з блок-постів, свідчить про абсолютну залежність маріонеткових формувань від Москви. Наївні заяви того ж Тарути про переговори не мають сенсу.

Відзначимо, за інформацією спільноти «Інформаційний спротив», ситуація в зоні АТО залишається досить напруженою. На даний момент сформовані 2 підрозділи приблизною чисельністю до загальновійськової роти кожен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: