Філатов обіцяє, що Дніпропетровськ не будуть перейменовувати

Читать на русском
Народний депутат Борис Філатов, який балотується в мери Дніпропетровська від «Укропу», запевнив, що після місцевих виборів тема перейменування міста буде закрита.
Борис Філатов

Народний депутат Борис Філатов, який виявив бажання балотуватися в мери Дніпропетровська від «Укропу», запевнив, що після місцевих виборів тема перейменування міста буде закрита.

Про це він сказав у прямому ефірі місцевого телеканалу «Регіон», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Дніпропетровську панораму».

Філатов заявив, що тему перейменування Дніпропетровська «вкидають недобросовісні політики заради маніпулювання суспільною свідомістю» перед виборами. Депутат упевнений: як тільки виборча кампанія завершиться, це питання відпаде саме собою.

Чи перейменують Дніпропетровськ в Січеслав? Думка спеціалістівПерейменування міста Дніпропетровськ це дорогий крок для бюджета й мова може йти про десятки мільйонів гривень, тому зараз в цьому немає потреби.

«Дніпропетровськ не потребує перейменування, крапка! Я вам даю стовідсоткові гарантії, що після виборів ця тема буде знята з порядку денного сама собою», – пообіцяв Філатов.

Свою нинішню назву Дніпропетровськ отримав у 1926 році за постановою ВУЦВК на честь більшовицького діяча Григорія Петровського, який згодом став одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років.

У зв'язку з прийнятим раніше законом про декомунізацію жителям запропонували змінити назву міста: на сайті міськради влада влаштувала відповідне опитування. Серед можливих варіантів нового імені Дніпропетровська були Січеслав, Дніпровск і Дніпро. Саме останній варіант найбільш приглянувся містянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: