На виборах у Дніпропетровську, найімовірніше, до другого туру пройдуть Вілкул та Філатов – експерт

Читать на русском
Олександр Вілкул

У Дніпропетровську, як і в цілому по Україні, зберігається досить високий запит на нових політиків, а місцева вкоріненість кандидатів буде одним з найважливіших факторів електоральних переваг на майбутніх виборах.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила український політичний експерт Олеся Яхно-Білковська, інформує «Слово і Діло».

За її словами, якщо згадати останні виборчі кампанії, то в 2012 році на виборах до ВР несподівано багато голосів отримало ВО «Свобода», а в 2014 – «Об'єднання «Самопоміч».

«Такий результат не стільки пов'язаний з позицією партій з тих чи інших питань, скільки в цілому із запитом громадян на нових політиків і швидким розчаруванням у вже наявних політичних проектах. Думаю, цей підхід переважатиме й на майбутніх місцевих виборах. По-друге, місцева вкоріненість кандидатів, особливо коли політик встиг себе проявити в регіоні в позитивному сенсі, стане також одним з найважливіших факторів електоральних переваг», – сказала політичний експерт.

Крім того, Яхно-Білковська вважає, що третім важливим аспектом виборів у Дніпропетровську стане розуміння громадянами відмінностей між різними опозиційними політиками та партіями.

Булавку дніпропетровці запам'ятають через порушення регламенту та невміння вести сесії – експертВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» експерт проаналізував роботу в. о. мера Дніпропетровська Галини Булавки.

«Умовно кажучи, Олександр Вілкул як багаторічний член «Партії Регіонів» асоціюється з минулим, в той час, як Борис Філатов - скоріше з новою опозицією, як один з членів команди, котра захистила свого часу Дніпропетровську область від сепаратизму. Таким чином, з урахуванням тих чи інших політичних уподобань громадян у різних регіонах України та Дніпропетровську зокрема, три вищезгадані чинники – загальна недовіра до політиків (звідси запит на нові сили), реальні справи (запит на конкретний результат), високий рівень опозиційності (незадоволеність поточною ситуацією) – і матимуть переважні позиції», – констатувала фахівець.

Саме тому, за її словами, в цілому результати по Дніпропетровську виглядають цілком прогнозованими.

«У міськраді, скоріш за все, більше всіх наберуть «Укроп», «Опозиційний блок» і «БПП-Солідарність», а щодо виборів мера, то тут найбільш імовірний розклад – це вихід до другого туру Олександра Вілкула та Бориса Філатова», – підсумувала експерт.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої компанії, яка стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» - «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: