В Міноборони розповіли, скільки збираються платити контрактникам

Читать на русском
Зарплата контрактного військовослужбовця становитиме від 5 до 10 тис. грн, а самі угоди будуть підписуватися на строк від 1 до 2 років.

Згідно з планами Міністерства оборони України, заробітна плата військовослужбовців контрактної армії в Україні складе від 5 до 10 тис. грн.

Такою буде зарплата рядового складу, при цьому офіцери отримуватимуть більше, повідомив керівник робочої групи при Міністерстві оборони Олег Хоменко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

Зокрема, на запитання, скільки складе заробітна плата українських військовослужбовців згідно з контрактом, Хоменко зазначив: «Від 5 до 10 тисяч гривень, візьмемо середній показник для рядового складу. Офіцери отримуватимуть більше».

Контрактна армія чи громадянська повинність: що чекає на Україну в майбутньому?Змінити ситуацію в українській армії мали намір ще на початку 2000-х років, але досі гідні зарплати і професійне навчання українських солдатів залишаються всього лише темою для обіцянок.

З приводу тривалості контрактів, що укладаються, чиновник зазначив, що вони будуть підписуватися на термін 1-2 роки. «Мобілізовані служать приблизно рік або до демобілізації», – поділився планами Хоменко.

Нагадаємо, раніше у Військовій прокуратурі України підрахували, що за час проведення антитерористичної операції на сході країни в дезертирстві були викриті 16032 військовослужбовця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: