Резніченко чекає, коли в Дніпропетровську нарешті з'явиться мер

Читать на русском
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко говорить, що чекає проведення виборів у Дніпропетровську для того, щоб там нарешті з'явився мер, який візьме керування містом у свої руки.

Вибори в Дніпропетровську та області не змінять політичної ситуації в регіоні, але в обласного центру нарешті з'явиться керівник, який нестиме відповідальність за долю міста.

Про такі очікування від майбутніх місцевих виборів розповів в інтерв'ю «Корреспонденту» голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резінченко, передає «Слово і Діло».

Зокрема, на питання про те, як змінять владу в області майбутні місцеві вибори, Резніченко відповів, що не вірить у зміни, оскільки багато політиків «перефарбувалися». Високий рівень підтримки місцевим населенням новоспечених опозиціонерів він пояснює розчаруванням народу діями влади, за якої відбувається економічний спад.

Дніпропетровськ: вибори міського голови, як танці навколо порожнього кріслаЗа напругою виборів міського голови Дніпропетровськ може залишити далеко позаду традиційні центри уваги – Київ, Одесу та Харків.

«На превеликий жаль, люди не розуміють тих процесів, які відбуваються. Люди зовсім не за опозицію – це їхній протест на адресу влади, за якої йде економічний спад», – прокоментував ситуацію Резніченко.

Разом з тим, глава області покладає великі надії на вибори мера Дніпропетровська.

«З міською владою відносини у мене більш стримані. Вони там весь час ділять якісь крісла, судяться, відновлюються... Я чекаю місцевих виборів у надії, що з'явиться мер, який візьме управління містом у свої руки», – розповів Резніченко.

Про свої взаємини з місцевими владними елітами губернатор говорить оптимістично. Зокрема, за його словами, в його команді залишилося досить багато представників команди Ігоря Коломойського. Непогані відносини у Резніченка і з обласною радою, яка, на думку губернатора, складається суцільно з колишніх «регіоналів» і комуністів, котрі свого часу стали членами цих партій скоріше не за власним бажанням.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко має намір залучати іноземних інвесторів в Дніпропетровську областьСказано 14 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Більшість в облраді – це колишня «Партія регіонів» і комуністи. Але, повірте, що багато опинилися в «ПР» зовсім не за переконаннями – що називається, «посада» вимагала. Вони точно не сепаратисти, точно не хочуть тут повторення того, що відбувається в Донецьку та Луганську. Шляхом довгих і складних переговорів я зумів переконати депутатів, що наш мир кращий за хорошу сварку. Першим знаковим кроком було голосування за децентралізацію. Відразу після цього, того ж дня облрада проголосувала і за визнання Росії агресором. З цього дня у нас почалася конструктивна робота», – зазначив Резніченко.

Нагадаємо, раніше губернатор Дніпропетровської області скаржився на те, що держава не компенсує області витрати на лікування поранених учасників АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: