Булавку дніпропетровці запам'ятають через порушення регламенту та невміння вести сесії – експерт

Читать на русском
Галина Булавка

Чинний виконувач обов'язків міського голови Дніпропетровська Галина Булавка була поставлена групою «Приват» і вже запам'яталась низкою скандальних рішень.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів активістам «Слова і Діла» представник громадської організації «К12» Дмитро Хозін.

«Наразі дійсно можнасказати, що Булавка веде сесії досить недосвідчено та вже запам'яталась низкою скандальних рішень. Серед останніх, наприклад, вона підписала рішення щодо реструктуризації ЖКГ, попри те, що сама міська рада проголосувала проти. Депутати не підтримали це рішення, оскільки там присутня відверта корупційна схема, але вона дала зелена світло цьому документу», – говорить активіст.

Крім того, за його словами, Булавка також увійде в історію Дніпропетровська через системну практику порушень регламенту, а також через власне незнання порядку ведення сесії.

Всі ж рухи, що відбуваються в місті щодо ремонту доріг та інших відновлювальних робіт, де присутні державні витрати, звичайно ж, також частково пов'язані з нею, хоча це більше пояснюється тим, що там працюють підрядники групи «Приват».

Щодо потенційних кандидатів, які мають найбільші шанси отримати хороший результат на майбутніх виборах мера, то тут, на думку Хозіна, слід говорити про три основні фігури.

«Дуже сильною є фігура Олександра Вілкула, який проявив себе господарником і, в принципі, чим менше він зараз вступатиме в публічні суперечки, в яких він завжди програвав, тим сильніше зростатимуть його шанси. Ще один кандидат – Борис Філатов, який отримав високий показник голосів на виборах до ВРУ у Жовтневому районі Дніпропетровська. Третім для мене є Іван Куліченко. І хоча наразі він не сильно виявляє бажання, не виключено, що якщо йому скажуть «треба», він піде та зможе претендувати на хороші результати, які дадуть йому шанс вийти до другого туру», – аргументував Хозін.

Зазначимо, що слідкувати за перебігом подій майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року й дізнаватись першим про результати голосування відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: