Сили АТО в районі Маріуполя зазнали серйозних втрат – речник сектору «М»

Читать на русском
За добу, що минула, інтенсивність обстрілів українських позицій з боку терористів на Донбасі зросла, а прес-офіцер сектору «М» заявляє, що манера ведення бою й  втрати говорять про те, що проти українців воює професійна армія.

За добу, що минула, інтенсивність обстрілів українських позицій з боку терористів на Донбасі зросла, а прес-офіцер сектору «М» заявляє, що манера ведення бою і втрати вказують на те, що проти українців воює професійна армія.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Генерального штабу та інформагентства «0629».

Як повідомляють у Генштабі, починаючи з вечора середи, 26 серпня, бойовики самопроголошених ДНР та ЛНР використовували заборонене Мінськими угодами озброєння по всій лінії зіткнення, однак найбільш гаряче було в районі Маріуполя.

«У нас дуже серйозні втрати, інформація щодо яких буде доведена пізніше. Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії», – констатував, підводячи підсумки минулої ночі, речник сектору «М» Ярослав Чепурний.

Російські окупаційні війська на Донбасі: піхота відходить, танки і «ГРАДи» заходять«Слово і Діло» вирішило показати, скільки ж російських найманців, військовослужбовців і російської військової техніки знаходиться на території Донбасу і як змінювалась їхня кількість за останні два місяці.

«Наприкінці доби зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли наші позиції у Старогнатівці, Новоселівці Другій, двічі – у Чермалику», – повідомляють у свою чергу в прес-центрі АТО.

Після 22:00 з артилерії калібру 152 мм були обстріляні сили АТО в селищах Орловське, Лебединське, Старогнатівка, а близько 21:00 в Богданівці проти українських військових застосували «Гради». Також після опівночі там використовувались 152-мм САУ і 81-мм міномети.

Додамо, що, за наявною в СНБО інформацією, російські військові на Донбасі активізувалися: побудували нові понтонні переправи через Сіверський Донець, що, на думку секретаря РНБО Олександра Турчинова, є свідченням нарощування сил з боку противника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: