Російських ГРУшників можуть обміняти на Савченко, але тільки після суду – Геращенко

Читать на русском
Затримані на Донбасі російські кадрові військові можуть бути обміняні на полонених українців тільки після вироку суду.

Затримані Україною на Донбасі російські кадрові військові можуть бути обміняні на полонених українців тільки після вироку суду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп від «Народного фронту», радник голови МВС Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

При цьому, на думку політика, суд на російськими ГРУшниками повинен відбутися якнайшвидше, із залученням міжнародних ЗМІ для більш масштабного висвітлення подій.

«Після вироку суду, широко висвітленого у ЗМІ, вони (російські військові) можуть бути обміняні на Надію Савченко, Олега Сенцова та інших наших хлопців, що нудяться в ув'язненні. Після суду!», – підкреслив Геращенко.

«Такий суд не буде шоу або розправою за прикладом того, як чинить Путін з Надією Савченко. Навпаки – це буде прообраз малого Нюрнберзького трибуналу, на якому військовослужбовці збройних сил РФ, яка без оголошення війни напала на Україну, будуть викриті разом зі своїми начальниками у розв'язуванні агресивної війни проти нашої країни», – додав народний депутат.

Нагадаємо, колишній глава СБУ Валентин Наливайченко виключив можливість обміну затриманих у Луганській області російських військовослужбовців. За його словами, російських спецназівців судитимуть за статтею 258 Кримінального кодексу (тероризм).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: