Найближчим часом очікується 15 вироків військовим РФ і бойовикам – ГПУ

Читать на русском
Всі злочини, які скоюють і скоювали представники ЗС РФ на території України протягом 2014-2015 років спільно з сепаратистами з «ДНР» і «ЛНР», об'єднані в одне кримінальне провадження.

У найближчі кілька місяців українські суди винесуть близько 15 обвинувальних вироків щодо російських військовослужбовців.

Про це під час брифінгу повідомив головний військовий прокурор Олексій Матіос, передає «Слово і Діло».

«Я переконаний, висловлюю позицію і Генеральної прокуратури, позицію слідчих військової прокуратури, що в найближчі місяці у нас буде до 15 вироків українських судів, зокрема, перша ластівка – це направлення до суду справ щодо живих, що знаходяться на території України, представників Збройних сил Російської Федерації», – сказав Матіос.

Головний військовий прокурор запевнив, що ці суди будуть публічними.

Також завершено розслідування справи російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва. За словами Матіоса, Генеральна прокуратура проситиме суд про максимальне покарання для них.

Він також повідомив, що всі злочини, які скоюють і скоювали представники ЗС РФ на території України протягом 2014-2015 років спільно з сепаратистами з «ДНР» і «ЛНР», об'єднані в одне кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: